Kirándulások Angliában

"A világ egy könyv, és aki nem utazik, az csak egyetlen lapját olvassa el." Szt. Ágoston

Mit csináljunk Londonban?

2018. április 26. 22:40 - Ágoston K

Ha egy kulturális vagy történelmi látnivalókkal teli nap helyett ezúttal valami bohóbbra vágyunk, London akkor is jó választás.

Itt van például a Hamleys: a világ egyik (vagy talán a) legnagyobb játékboltja. Hét emelet telis tele játékokkal. De amiért érdemes idelátogatni, az talán nem is a vásárlás (a tulaj biztos, hogy nem értene egyet velem), hanem az élmény. 

Minden szinten tematikusan vannak a játékok (babák, plüssök, technikai, tudományos, építős, stb), az ötödik emeleten pedig egy mini Lego World található, meg egy kis büfé, ahol mi is megpihentünk ebédidőben.

20130914_122400.jpg

Az eladók folyamatosan 'játszanak', rengeteg játékot helyben ki lehet próbálni. A gyerekeknek az alagsorban levő Nerf lövölde tetszett a legjobban. Egymás ellen is játszhattak, idő korlát mélkül. Itt találhatók egyébként az elektronikus meg a konzolos játékok is.  

Szombaton reggel fél 10-kor, nyitásra mentünk és elméletileg este 9-ig van nyitva, de délután 3-kor feladtuk és áttettük a székhelyünket egy közeli Mekibe. 

Karácsony előtt egyszer újra ellátogattunk a Hamleysbe, egy baráti társasággal - megbántuk. Bejutni is szinte lehetetlen volt, a Regent Street-re nyíló 3 bejáratból kettőt a befelé, egyet kizárólag a kifele haladóknak tartottak fenn. A mozgólépcsőnél minden szinten állt egy jóember, hogy gyorsabb haladásra ösztökélje a vásárlókat, nézelődőket. Karácsony környékén egyszerűen nincs sem idő, sem hely, hogy a hely adottságait kihasználjuk.

Hasonlóan vidám, és többnyire ugyanennyire zsúfolt program az M&M's World felfedezése is. Olyannyira közel van egyébként a Hamleyshez, és olyannyira nem ismertük Londont, hogy sikerült kb 10 méterre tőle megkérdeznünk egy járókelőt, hogy hol is található. Nézett körbe, hogy hol a kandi kamera.

Állítólag a világ legnagyobb csokiboltja. Hogy így van-e, azt nem tudom, de az biztos, hogy ennél nagyobb csokiszagfelhővel még nem találkoztunk.

4 emelet csokiszag. A bejáratnál rögtön megcsap, és egyszerűen minden ruhába beleissza magát. Az itt vásárolt póló még 2 mosás után is csokiszagú volt. Hatalmas átlátszó hengerekből M&M's-t is lehet venni, de aki idejön, szerintem elsősorban nem ezért teszi. Már csak azért sem, mert itt kb. kétszer olyan drága, mint bárhol máshol. Igaz, cserébe, kizárólag "Én kicsi pónim"-színvilágú rózsaszín és kék csokik voltak a kis csomagunkban. 

A lényeg a rengeteg kiegészítő termék és látnivaló. Nem muszáj vásárolni, de hogy egy klasszikust idézzek: resistance is futile. M&M's szobrok, játékok, M&M's keverő gyár, és még hosszan sorolhatnám, a rajongók egy M&M's feliratozó géppel a saját feliratukat is a csokiszemekre applikálhatják, amit aztán ott helyben átvehetnek.

Hüledezve jártuk körbe, hogy mekkora kereslet van ezekre a sokszor egész vad kreálmányokra. Pedig  nincs mit tenni: ha az ember fia/lánya egyszer bement, akkor olyan további csekély ellenálló képességről tanúságot tevő dolgokra is képes, mint hogy közel negyedórát álljon sorba azért, hogy a hosszas tanakodás után kiválasztott M&M's figurával lefotózhassa kedvenc leánygyermekét.

A hét hat napján éjfélig nyitva van, úgy hogy akár egész késő este is látogatható, miután minden más bezárt. Viszont aki 1-1.5 óránál tovább bírja az örökös zsivajt, zenét, tömeget, az igazi hős és halála után örökre a Valhallába kerül. 

 

Tömeg: mindkét helyen jellemző, még egy sima hétköznap is, nemhogy hétvégén. Sok a turista.

Mellékhelyiséget találtunk a boltokban, tisztát, rendeset - kisgyerekkel nem hátrány

Büfé is volt mindegyikben, bár aki az M&M's Worldben, a mindent átható csokiszagban még egy forró csokit is meg tud inni, az előtt le a kalappal

Összességében: mindkét helynek 6/10

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://gyerekekkelangliaban.blog.hu/api/trackback/id/tr4313872778

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása