Kirándulások Angliában

"A világ egy könyv, és aki nem utazik, az csak egyetlen lapját olvassa el." Szt. Ágoston

Budapest szíve Marlow-ban dobog

2018. július 06. 10:43 - Ágoston K

Leavesdentől, a Warner Brothers Studiotól egyáltalán nincs messze Marlow, egy helyes kisváros a Temze partján.

A központban parkoltunk, és gyalogosan indultunk a Temze irányába. A parton jó hosszan egy szép árnyas sétány húzódik és majdnem minden parti háznál hajók/jachtocskák parkolnak a vízen. Igazán kellemes környék, az angol evezősport egyik fellegvára.

Nekünk mégsem a part és a házak tetszettek a legjobban, hanem a híd és a hídon levő pár magyar szó. Nem is gondolná az ember, mennyit jelent pár betű és egy ismerős látvány: otthon, távol az otthontól.

p1140965.JPG

William Tierney Clark, vagy ahogy mi tanultuk: Clark Vilmos, 4 hídja közül mára már csak 2 áll: Marlowban és Budapesten a két Lánchíd. A marlowi függőhíd volt a prototípus, amiből a mi Széchenyink rendelt egy ici-picit nagyobbat.


Mondjuk, a marlowi Lánchídon közlekedni megagáz. Egy sávos, de nem ez a gond, hanem hogy a felhajtásnál olyannyira leszűkítik mesterségesen, hogy gyakorlatilag csak lépésben, és úgyis csak a Szentlélek segítségével lehet átjutni a 'hágón'. 

Ha valaki a közelében jár, mégis érdemes egy kis kitérőt tenni érte.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://gyerekekkelangliaban.blog.hu/api/trackback/id/tr4514091561

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása