Kirándulások Angliában

"A világ egy könyv, és aki nem utazik, az csak egyetlen lapját olvassa el." Szt. Ágoston

Dinoszauruszok nyomában

2018. június 08. 17:32 - Ágoston K

Kalandparkozás Halloweenkor

p1140607.JPG

Norfolk észak-keleti részén, Lutontól kb 100 mérföldre (2 órányi vezetésre) található a Roarr! Dinosaur Adventure: egy hatalmas kalandpark, ahol minden a dinoszauruszok körül forog. 

A park bejáratánál rögtön pár kisebb dinó várt minket, és a park területén is több helyen visszaköszönt a dinós, ismeretterjesztős vonal. Voltunk a dinoszauruszos túraútvonalon az erdőben, ahol a megkeresendő dinók mind a saját becsült életnagyságukban voltak kiállítva - óriások hozzánk képest. Volt pár dinamikus elem, mint a robotizált T-rex, de alapvetően elég statikusak voltak a dinoszobrok. Inkább szabadtéri kiállítás jellege volt a túrának, nem egy Jurassic parkos élmény.

A látvány mellett egy csomó interaktív érdekességgel, ismeretterjesztő anyaggal, játékkal, bélyegezhető útlevéllel is igyekeztek a parkban feldobni a túrát. Aki sikeresen megtalálta az összes bélyegző állomást - és nem volt egyszerű! -, az a parkból kifele menet, a shopban ajándékot kapott. 

p1140619.JPG

A kültéri játszóterezés is befért még az eső előtt, a hatalmas dinós csúszdán meg a drótkötélpályán időztünk a legtöbbet.

Négy büfé is található a park területén, mi a viszonylag nagyobb beltérit választottuk, ezek is dinós témájúak voltak. Voltak olyan családok is, akik a kinti padoknál, asztaloknál piknikeztek. 

Épp eleredt az eső, mikor bementünk a Dinomite területére. Kívülről nem látszik, de egy szép nagy beltéri, szintén dinós témájú dühöngő van bent, sok csúszdával, várral a gyerekeknek és padokkal, asztalokkal a megfáradt szülőknek. Ciki, nem ciki, a 12 éves is ugyanúgy élvezte a többszintes csúszdákat, mint a kicsi. Izzadtságtól tocsogó hajjal jöttek néha-néha megpihenni.

Persze voltak kevésbé dinós témájú kalandlehetőségek is a park területén. A gokartozást és a minigolfozást is kipróbálták a gyerekek és a titkos állatkertbe is benéztünk. Fejtek tehenet, simogattak tengeri malacokat. Boing, boing, boing: helyes wallabyk ugráltak az egyik sarokban. 

p1140648.JPG

Mivel Halloween idején mentünk, ezért a dinókon kívül még csontvázakkal, koporsókkal, ijesztegetős figurákkal volt minden tele, hatalmas pókok és pókhálók lógtak a fákról, sírhantok kerültek a dinoszauruszok elé. A jegyiroda túloldalán például rögtön egy szép nagy kaszás fogadott. Hát,... elég ijesztő volt, még nappal is. Az igazi Halloween-megszállottak pedig nem nappal, hanem éjjel mentek a parkba, garantáltan vérfagyasztó élményért. 

p1140713.JPG

Lehet, hogy Londonban kevésbé, de vidéken még nagy buli a Halloween. A dinoszaurusz park után a Bury St Edmunds közepén található apátsági kertbe mentünk este 8 órára, több ezredmagunkkal. Bonfire Night volt, az örömtüzek éjszakája. Ilyenkor Anglia-szerte hatalmas örömtüzek gyúlnak, tűzijátékokat rendeznek.  

Fejenként 5 font ellenében engedtek be mindenkit a kapun, és az apátság kertjében egy jókora mobil vidámpark várt minket, ahol a kb. 3 emelet magas, szőnyeges csúszdát is kipróbáltuk.

Majd 8-kor pontban elkezdtek a hangosbemondóban visszaszámolni, amihez a jelenlévők is csatlakoztak. Zúgott a 3,2,1 - és aztán a hideg ellenére egy egész kellemes félórában volt részünk a zene és a tűzijáték jóvoltából. 

Végül a fogadóban is jelmezbál kezdődött a tűzijáték után. Eszméletlen sminkekben és jelmezekben pompáztak a helyiek, mintha ez lenne a világ legtermészetesebb dolga.

 

Nyitvatartás/árak: A dinópark mindennap nyitva van, karácsony kivételével. Egy négytagú családnak a belépő nyári szezonban 71.80 font, egyébként kicsit kevesebb.

Parkolás: ingyenes

Étel/ital: több büfé is van, de mind elég alap, teljesen megfizethető árú

Mellékhelyiségek: na, ebből nem volt túl sok. A kültéri túraútvonalakon csak a titkos állatkertnél találtunk még a Dinomite-on és a bejáratnál levőn kívül. Viszont az állatkertnél több helyen volt kitéve kézmosási, fertőtlenítési lehetőség.

Shop: minden, ami dino. Illetve minden, ami Halloween.

 

Összességében: 7/10 pont

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://gyerekekkelangliaban.blog.hu/api/trackback/id/tr214031130

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása