Kirándulások Angliában

"A világ egy könyv, és aki nem utazik, az csak egyetlen lapját olvassa el." Szt. Ágoston

Vidámparkok Angliában: Legoland Windsorban

2018. április 01. 17:46 - Ágoston K

Egyszer már voltunk egy Legolandban: 2012-ben, 2 napos bérlettel Németországban. Hatalmas park, kismillió látni- és csinálnivaló. Mivel a német gyerekeknek júniusban még iskolaidő van, ezért bár tele volt, egy attrakciónál sem kellett negyedóránál többet várnunk. Imádtuk. 

Érthető, hogy ezek után nagyok voltak az elvárásaink a windsori Legolanddal kapcsolatban is.

Hétköznap mentünk, de még a nyári szünidőben. Dugig volt. Teljesen csumára tele. Parkolóhelyet csak fél óra gyaloglásra találtunk a bejárattól, pedig nyitás után alig 10 perccel érkeztünk.

Még nem volt Merlin Passunk, és az időjárás-előrejelzés miatt nem is mertünk előre jegyet venni. Hiba volt. Cirka egy órát álltunk sorba a jegyekért.

Cserébe nagyon kellemes időnk volt, a Windsori kastélyra is tökéletes volt a kilátásunk.

p1130742.JPG

A parkon belül is óriási sorok voltak. Elméletileg a park bejárata után a kioszkoknál lehet venni sorugrót (3 fajta is van, a VIPtől a legVIPebbikig, de nem vettünk. Újabb hiba. Miután az első attrakciónál 45 percet álltunk sorba, és körbe nézve a közeli programokon sehol sem volt rövidebb sorbanállás, kiszámoltuk, hogy ezzel a tempóval kb óránként max 1 dolgot tudunk kipróbálni. Ami, innentol kezdve a maradék kb. 6 órát nézve, kevésnek tűnt. Ezért visszamentünk, hogy megvegyük legalább a legolcsóbb verziót a sorugróból. De 2 órával nyitás után már egy darabot sem lehetett kapni.

Igyekeztünk minél több mindent kipróbálni - persze lehetőleg a kisebb sorok felé mozdultunk. Atlantisz, a sárkányos hullámvasutak - mind nagyon jópofák voltak. Pihenésképpen a Mesehajóra meg az Orient Expedition vonatára is felültünk.

A nagyfiú a Star Wars részt élvezte nagyon, kislányunk pedig a Hyundai Autós Iskolát, ahol a sikeres közlekedési vizsgát követően elektromos autóba ülve jogosítványt is szerezhetett. 

Viszont az abszolút családi kedvenc a kalózok (Pirates of Skeleton Bay) vízi műsora volt. Egyszerűen fantasztikusak voltak! Olyan szaltókat ugrottak a világító toronyból, meg csak úgy simán helyből, hogy a gyerekeknek tátva maradt a szájuk.

p1130788.JPG

A végén, záráskor, még gyorsan a Minilandon is végigszaladtunk, de 15-20 perc kevés volt rá, hogy mindent alaposan megnézzünk.

Összességében, a német Legoland után, kicsit csalódás volt. Ha nem hasonlítgatom, hanem csak önmagában nézem, akkor egy jópofa napot töltöttünk el itt. Jól éreztük magunkat, és miután megvettük a Merlin Pass-t máskor is visszatértünk.

Tanulság: kizárólag az angol gyerekek iskolaidejében, hétköznap szabad látogatni. Mivel az angol gyerekeknek július közepéig suli van, ezért a magyar suliidő vége után még van egy hónap, amikor hétköznap kevesebben vannak a látogatók. 

Ittjártunk ideje: 2013 nyarán először, aztán még párszor

Tömeg: általában nagy, sok a turista, nem ritka az egyórás sor sem

Sorugró: ha jót akarsz magadnak, vedd meg

Mellékhelyiségek száma, állapota: elegendő, megfelelő

Enni, innivaló: sokféle lehetőség van, de drága

Parkolás: fizetős

 

Összességében: 7/10 pont

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://gyerekekkelangliaban.blog.hu/api/trackback/id/tr7013798392

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása