Kirándulások Angliában

"A világ egy könyv, és aki nem utazik, az csak egyetlen lapját olvassa el." Szt. Ágoston

Vidámparkok Angliában: Chessington

2019. november 08. 22:44 - Ágoston K

dsc_0016.JPG

Amikor a windsori Legolandban voltunk, úgy éreztük, hogy szinte csak turistákkal van tele. Chessington teljesen más. Mint, amikor egy olasz kisvárosban az ember egy sarkon befordulva véletlenül egy kockásterítős helyen köt ki - ide tényleg inkább a helyiek járnak. Pedig közelebb is van Londonhoz, meg nagyobb is, mint Legoland.

Chessington legnagyobb része vidámparkként definiálható, de van benne egy nagy állatkert, élő showknak és egy Sea Life akvárium is, no meg 2 hotel és egy csilivili glamping park. A park hivatalos területén kívül található egy 2 pályás erdei kalandpark is, ehhez nem kell a vidámparkba belépőt venni.

Reggel mindig nyitásra mentünk, hogy tényleg mindent ki tudjunk próbálni, amit szeretnénk. A vidámpark maga is hatalmas, 10 különböző témájú birodalomra oszlik, mindegyikben több szórakozási és tematikus étel-italfogyasztási lehetőség van. 

Amikor először mentünk, még nagyon csodálkoztunk, hogy nyitáskor már csak a 3. overflow parkoló végén van hely, illetve, hogy záráskor kifele jövet meg azt láttuk, hogy a negyediket is megtöltötték. De akárhányszor mentünk, ugyanez volt a helyzet. A Merlin pass-unk miatt nem kellett a bejárathoz sorban állni, de a sorugróhoz igen. 


Először sorugró (Fast Track) nélkül álltunk be a Dragon's Fury-hez, de bár egész rövidnek tűnt a sor, végül 3/4 órát álltunk sorban. (mondjuk megérte...:-)) Úgyhogy ezután rögtön visszamentünk és vettünk egy sorugró csomagot. Rengetegen vannak mindig, mindenhol, de jobbára eloszlott a tömeg a park területén. Amit viszont tényleg meg szeretnénk aznap csinálni, arra érdemes sorugrót venni, hogy biztosan beleférjen. Többféle tematikus csomag van, vagy egy mindentvivő, szuperász csomagra is be lehet ruházni, ha van erre a célra minimum fejenként és naponta 63 fontunk.

Felnőttként is fantasztikus Chessington, hát még gyerekként. Volt rengeteg kedvenc játékunk/pályánk, ahova azóta már többször is visszatértünk, és valószínűleg még vissza is fogunk. Abszolút kedvenc volt a Zufariban található teherautós afrikai szafari, és a Wild Asia részen levő Kobra. A Kobra azóta is a bátorságpróba mértékegysége nálunk: apa csak akkor mert felülni, mikor a család többi tagja már kétszer bizonyítottan túlélte. Nemcsak mindenféle nehézségű pályák, hanem klasszikus vurstli kellékek is voltak: többféle körhinta, zsetonos egyéni játékok, dodzsem, halászós játékok, stb.

Showból is többféle volt: a vidámparkban, az állatkertben és az akváriumban is folyamatosan mentek egész nap. Főszezonon kívül sokkal kisebb a választék, de a minőség ugyanaz. Érdemes legalább 1-2-re beülni, és nemcsak a félórányi pihenés miatt, bár a nap vége felé már az sem elhanyagolható csáberővel bír.


Parkolójegyet kifelejövet, a park bejáratánál lehetett venni. Tartalékolni kell rá 4 fontot, vagy előre is meg lehet venni online. Ez a normál parkoló ára, a bejárathoz legközelebbiben 10 font egy napra a parkolás. De busszal és vonattal is könnyedén elérhető London belvárosából.

dsc_0132_1.JPG

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://gyerekekkelangliaban.blog.hu/api/trackback/id/tr2815005322

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása