Kirándulások Angliában

"A világ egy könyv, és aki nem utazik, az csak egyetlen lapját olvassa el." Szt. Ágoston

A tankok hazája: Bovington

2018. április 20. 19:27 - Ágoston K

Bovingtonban mindig állomásoztak tankok, gyakorlatilag a feltalálása óta, mivel katonai létesítmény volt - és ma is az. A múzeumőrök, a jegyárus a recepción, a bemutató vezetők mind-mind katonák voltak, és úgy egyébként is mindig szaladgált pár kadét körülöttünk.

p1130873.JPG

Különböző témákra volt felfűzve a kiállítás: A tank sztori, A lövészárok élmény, A harcilovaktól a lóerőkig, A II. világháború, és Az afganisztánban harcoló csapatok. Mindig van újabb kiállításrész - volt, hogy a Brad Pitt főszereplésével készült Fury című filmnek, és az abban szereplő tankoknak szenteltek egy részt.

Hihetetlen nagy tankgyűjteményük van, több, egymással összekötött hatalmas hangárban, és kültéren is. A tankokról részletes leírás, működési elv olvasható, jó pár dolgot ki is lehet próbálni. A tank sztori részen egészen különleges tankokat is látni, mint például az úszó tankot. A kiállított tankok nagy része nincs körbekerítve, így egészen közelről meg lehet őket vizsgálni.

p1140102.JPG


Bizonyos napokon vannak tankbemutatók is, a teraszról pont az arénára látni. Az olajfoltokból látszott, hogy sok tankot megmozgatnak, de, sajnos, nem volt szerencsénk látni egyet sem az arénában aznap.

Mi, lányok sem untuk magunkat, hiszen rengeteg érdekes, kipróbálható ügyességi játékot, sőt fegyvereket is elhelyeztek a tankok között. És még egy jópofa büfét is találtunk, amikor eltikkadtunk. 

p1130980.JPG


Persze a fiúk lelkesedésével és fáradhatatlanságával egyszerűen nem versenyezhettünk:-) Reggel 10-re, nyitásra ott voltunk - még dobogós helyünk volt a parkolóban. És mi voltunk az egyik legutolsó család este 5-kor, akiket már a biztonsági őrök terelgettek ki.

A nap végi szavazáson, az autóban, megoszlottak a vélemények a kedvenc kiállításrészt illetően. 

A felnőtteknél a viaszbábukkal, tankokkal, korabeli tárgyakkal, hangokkal teljesen hihetőre megcsinált lövészárok élmény vitte a pálmát - ezt a gyerekek kicsit nyomasztónak találták. Tény, hogy érzékenyebb lelkűeknek, vagy egészen kis gyerekeknek nem való. A mi gyerkőceink inkább a lövöldözős játékokat élvezték a legjobban.

A négyfős családi belépő egy napra 39 font, de éves bérletté válik, ha aláírjuk és lepecsételik. 

A fiúk természetesen fenyegetőztek vele, hogy minden hétvégén visszajövünk, de szerencsére nem így lett. Viszont a 281 kép, amit itt készítettek, nagy becsben van tartva.

2018. június végén a World of Tanks szervezésében Tankfest lesz!

 

Tömeg: nem jellemző

Mellékhelyiség: van, rendezett

Enni, innivaló: van egy nagy önkiszolgáló étterem a bejáratnál és egy kis büfé hátrébb, mindkettő racionális árakkal

Shop: na, ez tényleg jó és nagy is - könyvek, modellek, pólók, és persze egy csomó hadtörténethez kapcsolódó és kevésbé kapcsolódó, de minőségi könyv, játék meg csecsebecse gyerekeknek

Parkolás: ingyenes

 

Összességében: 10/10 pont

 

 

4 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://gyerekekkelangliaban.blog.hu/api/trackback/id/tr6813851968

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Jagdpanther 2018.04.21. 11:40:11

Eszmeletlen hely, en majdnem elajultam mikor ott voltam. Vigyorogva jottem ki..
A masik jo hely meg duxford , ott is van egy hangar tele tankal, shilkak bpr-ek stb allomasozik az udvaron, kb 3 x akkora mint bowington de ez a repulokrol szol leginkabb, de a tank reszleguk onmagaba lehetne kulon muzeum

Ágoston K 2018.04.21. 12:23:27

@Jagdpanther: oh, igen. Duxford elég jó, és inkább kétnapos program, mint egy. Mi is kétszer voltunk. Ahol még csak egyszer voltunk, de vissza akarnak menni a fiúk, az Yeovilton. Ha még nem voltál/voltatok, ezt is érdemes megnézni. Szerintem onnan is vigyorogva jönnél ki...

www.fleetairarm.com/

Jagdpanther 2018.04.21. 22:26:27

Mindenkeppen megnezzuk, mar meg is neztem mapsen, koszi a tippet, mar alig varom hogy megnezzuk. ilyen es hasonlo cikkeket meg lecci, azt is elolvasnam szivesen.

Ágoston K 2018.04.21. 22:52:41

@Jagdpanther: igyekszem:-) aztán majd jó mulatást!
süti beállítások módosítása